La peste 200 de venimente au intervenit cei de la ISU Dâmbovița, în ultima săptămână (11-17 mai). Cei mai solictați au fost cei de la SMURD (ISU Dâmbovița) ce au avut 189 de intervenții,în aceasta perioadă, majoritatea în cazuri ce implicau gestionarea unor situații ce au legătură cu epidemia de coronavirus.

Imagine

În perioada 11 – 17 mai 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 38 evenimente: 5 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 10 incendii de vegetație, 11 acţiuni pentru asigurare zonă, 8 acţiuni pentru asistenţă personae, o misiune pirotehnică şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o degajare elemente de construcție instabile, o deblocare de ușă și o salvare de animal). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 189 cazuri medicale.

Imagine arhivă

Având în vedere situația actuală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, personalul Inspecţiei de Prevenire nu a desfăşurat controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ. Personalul compartimentului avizare-autorizare a efectuat 4 controale de autorizare, eliberând autorizații de securitate la incendiu pentru o clădire de comerț și 3 unități de învățământ. Au fost emise 4 avize de securitate la incendiu pentru: două clădiri de producție, o clădire unitate de învățământ și o instalație de stingere a incendiilor la platforme şi parcuri industriale.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalui care a participat la misiunile de transport.

Articolul precedentCoronavirus Dâmbovița-40 de localități (din 89) au cazuri confirmate. Cele mai multe (18) au cazuri din focarul de la Arctic Găești
Articolul următor165 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. 8 sunt în Dâmbovița (total 236 de cazuri)