Arhiepiscopia Târgoviștei beneficiază de ajutorul a aproape 1500 de voluntari, ce vor împărți Sfintele paști și lumina de Înviere. Voluntarii sunt în majoritate tineri. Deasemnea, reprezentații Bisericii transmit toate slujbele, specifice sărbătorilor pascale, on line, iar credincioșii le pot urmări pe facebook.

Imagine

La momentul actual, 1496 de voluntari sunt înregistrați de către Arhiepiscopia Târgoviștei, pentru bisericile din județul Dâmbovița. Aceștia au împărțit, începând de ieri (17 aprilie 2020), Sfintele Paști iar astăzi, 18 aprilie, vor împărți lumina de Paște.

Voluntari Biserica (sursa foto-facebook, Ionuț Ghibanu)

Pentru a-i putea identifica pe voluntari, polițiștii dâmbovițeni au solicitat tuturor preoților să le ofere datele personale ale acestora, încercând astfel să împiedice orice situație neplăcută care ar putea apărea în aceste zile.

Sursa foto– captură transmisiune slujbă, Arhiepiscopia Târgoviște (17 aprilie 2020)

Arhiepiscopia Târgoviște transmite on line slujbele specifice acestei perioade pascale, transmisiunile fiind de la Biserica Mitropolitană din Târgoviște. Sfatul reprezentanților Arhiepiscopiei Târgoviste, către credincioși, este ca aceștia sa stea acasă și să respecte prevederile ordonanțelor militare aflate în vigoare, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Articolul precedentFoto| Spitalul din spital. Secția de Ortopedie, a Spitalului din Târgoviște, transformată în secție de tratament pentru coronavirus
Articolul următorStatistici oficiale-351 de cazuri noi de coronavirus, în România. Niciunul în Dâmbovița (tot 73), în ultimele 24 de ore