Secția de Ortopedia a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviste a devenit secție de tratament pentru pacienții cu coronavirus. Întregul pavilion al spitalului a fost regândit si reamenajat,în ultimele trei săptămâni. Sunt în total 36 de paturi noi, pentru pacienții cu coronavirus, din care 6 pentru terapie intensivă.

Pavilionul a fost modernizat și organizat pe trei circuite care să răspundă normelor de protecție și igienă pentru personalul medical, dar și în ce privește tratamentul aplicat pacienților infectați cu Coronavirus. În plus, această secție a fost echipată cu panouri de comandă și control, care permit personalului medical să supravegheze și să asiste pacienții, la cele mai înalte standarde de siguranță.

Pavilionul este dispus pe două nivele și conține în total 36 paturi, din care 6 paturi de terapie intensivă.

Circuitul personalului a fost gândit în așa fel încât să se încadreze în zone diferite de risc, de la mic la mare, atunci când se face accesul, și invers, la ieșire, zonele fiind marcate în culorile verde, galben și roșu.

La etajul întâi, s-a înființat și un spațiu de odihnă pentru personal.

Declarații

„Am organizat două saloane de terapie intensivă cu șase paturi ultramoderne – cu ventilatoare, monitoare, stații și centrale de monitorizare a parametrilor, centrale de vizualizare a pacienților. Am schimbat ușile cu unele transparente, astfel încât personalul să nu intre de foarte multe ori la pacienți, iar gradul de expunere să se reducă, întrucât protecția personalului este prioritară în aceeași măsură ca îngrijirea pacientului”, a declarat directorul spitalului.

Toți cei 40 de pacienți de la Răcari, confirmați cu coronavirus, au fost trasnportați la Târgoviște.Autoritătile județene se așteapta că în perioada urmtoare numarul de cazuri să crească,în Dâmbovițași ca urmare SJUT va fi suprasolicitat. Președintele CJ Dâmbovița, instituție sub a cărei autoritate își desfășoară activitatea spitalul din Târgoviște, a declarat că:

„Problema este că toți acești pacienți au fost transportați astăzi la Secția de Boli Infecțioase din Municipiul Târgoviște. Am gândit acest circuit împreună cu colegii de la spitalul județean tocmai pentru că ne-am așteptat să avem o incidență a cazurilor de Coronavirus, dacă nu mare, cel puțin la un nivel mediu în Județul Dâmbovița, iar colegii de la SJUT au întreprins această acțiune, și anume au gândit un circuit autonom, complet separat.”

Articolul precedentFocar nou de coronavirus în Dâmbovița. Trei cazuri confirmate la Crevedia. Toți cei trei lucrează ca asistenți medicali,în Capitală
Articolul următorArhiepiscopia Târgoviștei- Slujbe on line și 1496 de voluntari ce împart paștele și lumina de Înviere