Principalele obiective ale acestei ture vor fi „El Caminito del Rey” (Drumul Regelui) și un traseu tip via ferrata la marginea orașului La Ronda.
Primul obiectiv a fost construit în perioada 1901 – 1905, ca drum de acces între două hidrocentrale, iar această potecă spectaculoasă trece prin defileul Gaitanes și se află la 100 de metri deasupra râului El Chorro având o lungime de 3 kilometri.
Pasarela a fost finalizată în anul 1905, dar renumele de „Drumului Regelui” l-a primit în anul 1921, ca urmare a vizitei Regelui Alfonso al XIII-lea. În timp, traseul s-a deteriorat și a cauzat moartea multor îndrăzneți. A fost închis în anul 2000, reamenajat și redeschis în anul 2015.
Accesul se face pe baza unei programări, făcută cu multe luni înainte. După parcurgerea acestui obiectiv principal, va urma un traseu inedit, cu echipare pentru via ferrata, la marginea unui frumos orășel (La Ronda) din Andaluzia.
În funcție de vreme, vor mai fi vizitate Peștera Nerja sau frumoasele „orașe albe” (datorită calcarului din care sunt construite casele) din zonă. Lotul de expediționari este format din echipa de bază (Nicu Posta, Ionel Glodeanu, Ileana Bocanciu, Nini Stan / Irlanda 2015, Grecia 2016) la care se vor adăuga Vali Stan și Ady Vârvoreanu, montaniarde de cărări românești.
Articolul precedentPosturi vacante de preot, în Arhiepiscopia Târgoviște
Articolul următorMAI anunță că școlile de agenți și subofițeri nu mai organizează admitere