Planul de școlarizare la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI a fost îndeplinit. Anul acesta nu vor mai fi organizată o nouă sesiune de admire, pentru că peste 5700 de elevi se pregătesc deja în aceste instituții.

Conform unui comunicat de presă furnizat de MAI, prin intermediul IPJ Dâmbovița:

„În sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost organizate examene de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI, astfel încât la momentul actual, în aceste școli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi. În aceste condiții, în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere.

O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util.

Școlarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere și au terminat 5 serii la fiecare școală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți.”

Articolul precedentAsociația Chindia Jurasic Park pornește într-o expediție în Andaluzia
Articolul următorFOTO VIDEO „Ora Pământului”, sărbătorită cu muzică, foc și observații astronomice, la Târgoviște