Fiecare manevră în trafic trebuie efectuată numai după o temeinică asigurare. „Fiți responsabili și dați dovadă de politețe rutieră”, spun polițiștii.

Întrucât meteorologii au anunțat ploi în zilele următoare, oamenii legii au venit cu o serie de recomandări pentru șoferi.

„În contextul unui carosabil umed, polițiștii din Dâmbovița le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată în permanență condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan și să nu bruscheze comenzile vehiculului. Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Este absolut necesar ca ștergătoarele și instalaţia de climatizare să funcționeze perfect. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc”, spune oamenii legii.

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

„În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule! Fiecare manevră în trafic trebuie efectuată după o asigurare temeinică! Nu îngreunați traficul prin opriri sau staționări în locuri nepermise. Manifestați atenție la pietoni și la alte categorii de participanți la trafic! Respectați-vă partenerii de drum”, se mai arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Articolul precedentLegea care îi ajută pe șoferii care primesc amenzi. Cât timp au la diszpoție să achite amendă
Articolul următorPrognoza meteo pentru săptămâna 21-28 octombrie 2018