Meteorologii au emis o informare meteo, pentru intervalul 29 octombrie-1 Noiembrie. Temperaturile scad vertiginos, în toată țara, iar în multe zone se vor semnala ninsori. În județul Dâmbovița urmează zile în care maximele nu vor depăși 10 grade celsius.

Informarea meteorologică (ANM) a fost transmisă astăzi (29 octombrie 2019), iar anunțul făcut de specialiști nu este deloc dintre cele mai plăcute. Practic, iarna va sosi, pentru câteva zile, în multe zone din țară Se vor semnala precipitații sub formă de zăpadă, iar temperaturile maxime ale zilei vor aitnge cu greu 10 grade celsius.

Informare meteo

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte mai ales în zonele deluroase
Interval de valabilitate: 29 octombrie, ora 14:00 – 01 noiembrie, ora 10:00
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece.
În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte.

Notă: În dimineața zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Sursa-meteoromania.ro

În județul Dâmbovița (la Târgoviște) temperaturile maxime nu vor atinge valori mai mari de 10 grade celsius, în următoarele zile. Dacă pe parcursul zilei de 29 Octombrie maximele vor urca totuși până la 17 grade Celsius, încă din 30 Octombrie acestea se vor „prăbuși”. Maximă de 8 grade, pe 30 Octombrie și doar 4 grade în data de 31 Octombrie.

Vineri, 1 Noiembrie, se vor înregistra doar 9 grade (temperaura maximă). Minimele nocturne vor scădea sub 0 grade, iar precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și chiar zăpadă (30 octombrie).

Articolul precedentDoi din cei cinci „integraliști”, din Liga I, sunt de la Chindia. Vezi cine sunt.
Articolul următorUpdate| Patru persoane au fost transportate la spital, în urma unui accident petrecut pe DN 72 A