Polițiștii din întreaga țară au început o amplă campanie de control, înainte de începerea anului școlar 2019-2020. Vor fi controlate autobuzele școlare, șoferii acestora, dar și drumurile publice, pe rutele pe care efectuează curse aceste mijloace de transport.

În contextul pregătirii noului an școlar, începând de astăzi (26 august 2019), la nivelul întregii țări, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Pe parcursul întâlnirilor dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar, se va verifica deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, se va pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule.

Nu în ultimul rând, polițiștii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia.

În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

Acestea sunt câteva dintre activitățile desfășurate premergător începerii noului an școlar, polițiștii continuând să deruleze acțiuni și după debutul școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori.

Articolul precedentCaniculă și Cod galben de ploi (în zona montană). Vezi unde este valabilă atenționarea
Articolul următorA fost alertă la Târgoviște, după ce un tată a reclamat, la 112, că fata lui de 11 ani a dispărut