În acestă perioadă se efectuează o testatre a sistemului de alarmare a populației „Ro-Alert”. Reprezentații ISU recomandă populației șă nu dezactiveze aplicația, de pe telefoanele mobile, și în același timp să nu apeleze numărul unic de urgență 112, pentru a semnala eventuale disfuncționalități, ale sistemului de alertare.

Conform unui comunicat de presă al ISU Dâmbovița:

În cursul acestei dimineți (26 iulie 2019), în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populație, în mai multe zone din țară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât și de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” în corpul textului).

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vă asigură că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situații de urgență reală.

Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie, iar în cazul persistenței unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT.

Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT!

Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale.

Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT.

Asigurăm cetățenii că toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialiștii angrenați în tot acest proces, urmând ca disfuncționalitățile să fie remediate în timpul cel mai scurt posibil!””

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU Dâmbovița

Articolul precedentFOTO Viitorul centru al militarilor veterani de la Mănăstirea Dealu, afectat de o vijelie puternică
Articolul următor100 de ani de la înființarea armei „tancuri”, marcați la Târgoviște