Tabla de pe acoperiș a fost smulsă pe suprafață mare, iar interiorul clădirii, care se află în curs de amenajare, a fost inundat.
Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD) „Sf.Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, clădirea din Mănăstirea Dealu, judeţul Dâmboviţa, în care Regele Mihai a urmat şcoala de ofiţeri şi în care se amenajează un centru de recuperare a veteranilor şi militarilor răniţi, a fost afectată de vremea rea din ultima perioadă.
„O furtuna de vară s-a năpustit lovind cu violenţă Centrul de Recuperare şi Refacere pentru Veterani de la Mânăstirea Dealu, Târgovişte. Ai impresia că Dumnezeu a trimis potopul pe pământ, suntem toţi îngroziţi, ne uităm la poze şi nu ne vine să credem. O parte din munca noastră, din păcate, s-a dus… Trebuie să ridicăm capul şi să mergem înainte cu ajutorul lui Dumnezeu”, a scris, pe Facebook, preşedintele AMVVD, Marius Apostol.
Asociaţia Militarilor Veterani şi a Veteranilor cu Dizabilitati construieşte primul centru din România destinat recuperării fizice şi psihice a militarilor veterani şi a militarilor răniţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan, cât şi a celorlalti membri ai asociaţiei.
Asociaţia face un apel pentru strângerea fondurilor necesare reabilitării clădirii.
„Haideți alături de noi sâmbătă, 27 iulie 2019 pentru a reclădi ceea ce furtuna a distrus!
Conturile în care se pot face donații către Centrul de Recuperare și Refacere sunt :
LEI : RO55BRDE410SV50716134100
EURO : RO51BRDE410SV50716214100”
Articolul precedentUPDATE Ciocnire violentă între o autoutilitara și două mașini, pe DN 71. Patru morți și un rănit grav
Articolul următorAvertisment ISU: Nu dezactivați sistemul Ro-Alert și nu sunați la 112, pentru a anunța deficiențe de sistem