Vremea continuă să fie instabilă. Meteorologii au emis o atenționare valabilă la nivelul întregii țări, pentru intervalul 15-17 mai. În Dâmbovița, ploile și furtunile nu vor lipsi în următoarele zile.

Update, ora 10:

A fost emis și un COD Galben de instabilitate atmosferică accentuată. Potrivit meteorologilor:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 mai, ora 12 – 17 mai, ora 06

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică accentuată;

Zone afectate: conform textului și hărții;

      

     În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Știre inițială, ora 9.30:

Conform celei mai recente informări meteorologice, emise de specialiștii de la ANM:

Interval de valabilitate: 15 mai, ora 11 – 17 mai, ora 10

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

      

 „În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vremea va fi în general instabilă. Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.”

Fotografie cu un caracter ilustrativ

În județul Dâmbovița (conform vremea.ido.ro), aversele și furtunile vor fi la ordinea zilei, chiar până în data de luni 20 mai 2019. În ziua de 16 mai cantitățile de apă vor depăși 6l/mp, la Târgoviște iar maxima nu va depăși 16 grade Celsius. Minima nopții va coborâ până la valoarea de 12 grade Celsius. Șansele de ploaie ,în intervalul 16-17 mai, sunt, în județul Dâmbovița, de peste 90%.

Articolul precedentUn șofer s-a izbit de un copac în Valea Caselor
Articolul următorReținuți pentru șantaj, tâlhărie calificată și lipsire de libertate.