Un hotel din zona Padina-Peștera, din Bucegii dâmbovițeni, și-a propus să pună în aplicare o ideea absolut inedită. Resortul, situat la altitudinea de 1610 metri, va beneficia de o bibliotecă proprie. Nu este vorba însă de orice fel de bibliotecă, ci de una ce va curpinde cărți rare, cu și despre zona montană.

Hotelul Peștera, din zona Padina-Peștera se află situat în parcul natural Bucegi, în stațiunea de interes național cu același nume. Oamenii locului, după cum au anunțat deja printr-o postare într-o rețea de socializare, au demarat deja construirea unei biblioteci inedite, ce cuprinde deja câteva cărți vechi de apoape 100 de ani.

Sursa fotoAsociația Turistică Padina-Peștera

„La 21 sep 1923 a avut loc inaugurarea în prezența a peste 60 de iubitori de munte a casei de adăpost Casa Peștera. Într-una dintre camere se deschidea și prima Bibliotecă destinată oaspeților.
Ne-am propus să deschidem din nou o Bibliotecă la Hotelul Peștera și am început să aducem cărți și reviste rare, din anii de început ai turismului din Bucegi.
Cartea Munților de Bucura Dumbravă (ediția 1924) ; Peștera Ialomiței și Casa Peștera (ediția 1924) ; colecția Boabe de Grâu sau Enciclopedia Turistică Românească, Călăuza Bucegilor (ediția 1933) și multe alte pagini de autentică istorie sunt acum expuse în Biblioteca Hotel Peștera.”

Se spune într-o postare, pe pagina de facebook a Asociației Padina- Peștera.

Deși nu este propriuzis o bibliotecă, inițiativa este una cu adevărat unicat în peisajul montan românesc, în special atunci când vorbim de locații de cazare situate la mare altitudine.

Articolul precedentAccident pe DN 71. Două persoane sunt rănite, în urma unei coliziuni auto
Articolul următorReținut de polițiști pentru nerespectarea unui ordin de protecție