Incendiul de la fabrica de mobilă din Târgoviște, zona ROMLUX, a fost declarat lichidat abia pe parcursul zilei de 16 noiembrie, la multe ore distanță de momentul izbucnirii acestuia (în seara zilei de 15 noiembrie 2018). Nu s-au înregistrat victime, dar au fost înregistrate pagube importante. Peste 100 de pompieri s-au luptat cu focul.

Primele concluzii ale pompierilor de la ISU Dâmbovița relevă faptul că incendiul a izbucnit în urma  efectuării unor operaţiuni de sudură, fără respectarea normelor.În urma incendiului au ars: acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de cca.1700 mp, materiale textile/imitaţie piele, produse finite (canapele), spumă poliuretanică, vatelină, material lemnos şi PAL, utilaje producţie, două centrale termice şi alte bunuri folosite în procesul de producţie.

S-a intervenit cu:

  • 17 autospeciale de stingere (11 de la ISU Dâmboviţa, două de la ISU Bucureşti-Ilfov, două de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Târgovişte şi două de la Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al OMV-Petrom)
  • 3 platforme de lucru la înălţime (una de la ISU Dâmboviţa şi două de la ISU Bucureşti-Ilfov)
  • 100 de pompieri militari şi civili.

Ca măsură de siguranţă, pentru preîntâmpinarea reaprinderii incendiului, un echipaj de intervenţie a rămas pe timpul nopţii la locul evenimentului, acţionând pentru stingerea micilor focare existente şi înlăturarea efectelor incendiului, acesta fiind retras astăzi (16.11.2018), în jurul orei 10:30.

Deasemenea „pentru protejarea populației posibil a fi afectată de fumul rezultat din incendiu, IGSU a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Zona de transmitere a cuprins celulele de telefonie mobilă din municipiul Târgovişte.” Se precizează într-o comunicare a celor de la ISU Dâmbovița.

Articolul precedentȚuțuianu știe cine urmează să fie dat afară din PSD. Atacuri la Rovana Plumb
Articolul următorCântărețul Daniel Iordăchioaie, dosar penal pentru conducere fără permis