În doar o săptămână, controalele polițiștilor dâmbovițeni au avut ca rezultat confiscarea a mai mult material lemnos, provenit din infracțiuni silvice, decât în lunile precedente însumat. Pentru 8 metri cubi de lemn  și sute de kilograme de cetină, suspecții nu au putut prezenta niciun document justificativ.

Bilanțul acțiunilor, ce au avut în vizor infracțiunile silvice, comise pe raza județului Dâmbovița, în ultima săptămână este îngrijorător. Conform unei comunicări a IPJ Dâmbovița:

„În perioada 29 noiembrie-7 decembrie a.c., polițiștii de la ordine publică au desfășurat activități pentru depistarea și sancționare ilegalităților din domeniul silvic.

În urma acțiunilor din teren, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, dintre care 1 la Codul Silvic și au aplicat 35 de amenzi, din care 19 au fost pentru încălcarea normelor prevăzute de Legea 171/2010 privind constatarea contravențiilor silvice.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale se ridică la 40.190 de lei.

Polițiștii au confiscat  aproape 8 m³ de material lemnos, 3 atelaje hipo, 400 de kilograme de cetină și 120 de coronițe din brad.

În continuare, polițiștii vor acționa pe linie de silvicultură, iar acțiunile vor viza și legalitatea operațiunilor derulate cu pomi de Crăciun.”

fotoArhivă, imagini IPJ Dâmbovița

Articolul precedentSorana Cîrstea renunță la echipa României de tenis
Articolul următorRevoltător! Statul omoară porcii domestici, din cauza pestei, dar vinde carnea porcilor sălbatici