Un braconier din Giurgiu s-a ales cu dosar penal, dar și cu mașina reținută, după ce polițiștii dâmbovițeni l-au identificat la Fierbinți. Bărbatul vâna specii strict protejate și utiliza ogari la vânătoare.

Bărbatul din Giurgiu a fost identificat de polițițiști chiar în ziua de 8 martie, în timpul unei partide de vânătoare cu ogari, la Firbinți, în Dâmbovița. Conform IPJ Dâmbovița:

Ieri, 8 martie a.c, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au identificat  un bărbat de 26 de ani, din județul Giurgiu, pe fondul de vânătoare de pe raza localității Fierbinți.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta efectua acte de braconaj cu câini din rasa ogar.

Totodată, acesta se folosea de un autoturism, proprietate personală, ce a fost indisponibilizat de polițiști.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decât cele legale” și „vânătoarea prin utilizarea substanțelor chimice toxice folosite în combaterea dăunătorilor vegetali și animali ai culturilor agricole și/sau silvice, ce provoacă intoxicarea sau moartea faunei de interes cinegetic”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.”

Foto articolcaracter ilustrativ (sursa opiniadecarei.com)

Articolul precedentHeidelbergCement România și Fundația LEADERS lansează, la Fieni, un proiect de educație nonformală, adresat tinerilor liceeni din Dâmbovița
Articolul următorInvestiție record în infrastructura educațională din Târgoviște