HeidelbergCement România și Fundația LEADERS, organizație care formează și susține lideri responsabili, demarează anul acesta un nou proiect dedicat tinerilor aflați la început de carieră.

Proiectul Start pentru o carieră BETON se adresează liceenilor din clasele a XI-a și a XII-a și își propune să ofere două zile de cursuri intensive de educație nonformală pentru 25 de tineri din Fieni și din localitățile învecinate, precum și pentru alți 50 de tineri dornici să deprindă abilități de comunicare și lucru în echipă din celelalte două județe, care găzduiesc fabricile de ciment HeidelbergCement.

Cursurile vor fi ținute de specialiștii de la Fundația LEADERS și vor avea loc în luna mai, în cadrul fabricii HeidelbergCement din Fieni, participanții având ocazia să interacționeze cu un potențial angajator și să beneficieze de facilitarea accesului în cadrul procesului de selecție pentru cea de-a IV-a ediție a Școlii de Ucenicie HeidelbergCement.

„Ne dorim să pregătim generații tot mai puternice de profesioniști care, indiferent de domeniul în care vor activa, au nevoie să dețină abilități de bună comunicare în echipă, să poată înțelege și valorifica oportunitățile profesionale care apar și să își exploreze zi de zi adevăratul potențial. Prin proiectul Start pentru o carieră BETON ne propunem să le oferim 14 ore de învățare intensivă, prin teorie, dar și prin practică, astfel încât să aducem o contribuție reală și semnificativă la îmbunătățirea pieței muncii în domeniul în care activăm și nu numai.”, explică Dumitru Pașcu, Directorul de Resurse Umane HeidelbergCement România.

O oportunitate unică de dezvoltare personală pentru 25 de tineri din Fieni și din localitățile învecinate.

Proiectul a fost lansat astăzi la Fieni, unde s-au întâlnit reprezentanți ai Liceului Tehnologic ʺAurel Rainuʺ, Fieni, Colegiului Național ʺNicolae Titulescuʺ, Pucioasa, Liceului Tehnologic Pucioasa, Liceului Tehnologic ʺConstantin Brâncoveanuʺ, Târgoviște și Liceului ʺVoievodul Mirceaʺ, Târgoviște, în prezența Inspectorului școlar general Sorin Ion, a Primarului din Fieni, Iulian Tătulescu și a Primarului din Pucioasa, Constantin Emilian Ana.

„Primim cu brațele deschise programul Start pentru o carieră BETON, o șansă unică pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a de a descoperi teritorii noi în ceea ce privește dezvoltarea personală și profesională, aspecte pe care programa școlară nu are cum să le acopere, dar de care au atât de multă nevoie în viitoarea lor carieră.”, a declarat Inspectorul școlar general, Sorin Ion.

Proiectul are în spate peste 18 ani de experiență ai Fundației LEADERS, timp în care le-au trecut pragul peste 7.000 de absolvenți liceeni din peste 60 de comunități, fiind implicate mai bine de 100 de unități de învățământ.

„Misiunea LEADERS este de a dezvolta lideri la toate nivelurile. Facem acest lucru de peste 18 ani și ne bucurăm că anul acesta dezvoltăm, împreună cu HeidelbergCement, proiectul Start pentru o cariera Beton. În cadrul acestuia, avem ocazia de a identifica și ajuta la dezvoltarea unor tineri responsibili, cu potențial, care acum se află într-un moment cheie din viața lor, finalul liceului, momentul marilor alegeri.”, a declarat Beatrice Alexandrescu, Project Manager, Fundația Leaders.

Tinerii interesați se pot înscrie, accesând acest link, până la data de 6 aprilie, candidații sub 18 ani având posibilitatea să se înscrie cu ajutorul unui profesor coordonator.

Procesul de selecție a celor 25 de elevi din fiecare județ va dura de pe șase până pe 15 aprilie 2019, iar cursurile intensive de educație nonformală vor avea loc în intervalul 15 aprilie – 22 mai 2019.

„Ne bucură foarte mult această inițiativă în comunitatea noastră și faptul că tinerii talentați și ambițioși au șansa acum, la început de carieră, să învețe din experiența unor profesioniști, așa cum sunt cei din Fundația LEADERS și să aibă contact cu un – angajator de încredere, așa cum este HeidelbergCement România. Îi încurajăm din suflet să se înscrie!”, a declarat Ing. Iulian Tătulescu, Primarul orașului Fieni.

„Pentru fiecare dintre noi, finalul liceului a reprezentat un moment extrem de important și ne bucurăm că tinerii din comunitatea noastră au parte astăzi de sprijinul celor mai buni profesioniști în alegerea unei viitoare cariere de durată. Încurajăm această inițiativă și privim cu mult entuziasm spre rezultatele ei.”, a declarat Ing. Constantin Emilian Ana, Primarul orașului Pucioasa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentOrganizația Neamunit Târgoviște organizează Marșul Tăcerii pentru comemorarea victimelor regimului comunist
Articolul următorBraconier din Giugiu depistat la Fierbinți. Vâna ilegal cu ogari. S-a ales cu dosar penal