Un bucureștean a fost oprit în trafic de polițiștii din Răcări. La testul cu aparatul etilotest a reieșit o alcolemie de peste 0,90mg/l. Ulterior, bărbatul a refuzat recoltarea de probe de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, conform legii, iar acum s-a ales cu un dosar penal.

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat din București.

Imagine cu un caracter ilustrativ

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice, însă acesta a refuzat recoltarea.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive.

Articolul precedentVideo| Vadim Rață, internaționalul moldovean de la Chindia, s-a supărat pentru că nu a fost convocat la națională
Articolul următorPensionar găsit spânzurat, la Bâldana