Asociația „Zaedno”, a bulgarilor din Târgoviște, a marcat într-un mod aparte Centenarul Marii Unirii de la 1918. În cartierul „Matei Voievod”,din Târgoviște, ce este locuit de etnicii bulgari, a fost dezvelită o placă memorială în cinstea soldaților români, de etnie bulgară, „căzuți la datorie pentru independența, reîntregirea și apărarea României”, după cum au precizat organizatorii.

Evenimentul, din data de 30 noiembrie, al comunității bulgare din Târgoviște, a avut o dublă semnificație.organizatorii au precizat că s-a intenționat:

 „Marcarea a 167 de ani de la stabilirea bulgarilor în Târgoviște și întemeierea cartierului Matei Voievod, eveniment organizat de Asociația Zaedno a Bulgarilor din Târgoviște în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Cu această ocazie, a fost dezvelită placa memorială închinată celor 97 de eroi – ostași români de etnie bulgară, căzuți la datorie pentru independența, reîntregirea și apărarea României.”

 Momentul festiv a fost urmat de o slujbă religioasă, luări de cuvant și depuneri de coroane.
La spectaculul folcloric ce a urmat au participat:

– Ansamblul de dans ILIOS (Soare) al comunității elene din Târgoviște;
– Ansamblul de dans BOSILCE (Busuiocelul) al comunității bulgare din Târgoviște;
JUNII VALAHI – grup folcloric din Târgoviște.

Sursa foto www.cjdambovita.ro

Articolul precedentDrum montan redeschis la aniversarea „Centenarului”. Traseul permite accesul auto în Bucegii dâmbovițeni
Articolul următorFemeie accidentată ușor, la Finta. A fost lovită de un autoturism, când traversa strada