Drumul Județean 713, arteră ce este în administrarea județelor Dâmbovița și Prahova, va fi redeschis circulației auto, chiar la 1 decembrie 2018, cu ocazia aniversării Centenarului. Sectorul de drum permite accesul auto către cabanele Piatra Arsă, Babele și zona Padina-Peștera.

Conform unei hotărâri a Consiliului Județean Dâmbovița:

„Sectorul DJ 713, limită județ Prahova (cota 1000) – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiului – intersecție drum spre Cabana  Piatra Arsă, km 0+000-16+000,  a fost recepționat la terminarea lucrărilor de reabilitare și modernizare cu adoptarea H.C.J. Dâmbovița nr. 299/28.11.2018. Drumul va fi accesibil însă doar cu restricții de circulație, în perioada 1Noiembrie-30 Aprilie.”

Mașinile peste 5 tone nu vor avea acces pe acest traseu. De asemenea, ansambluri de autovehicule cu o lungime mai mare de 12 m nu au acces pe acest traseu, iar limita de viteză este de 30 km/h, pe anumite porțiuni.

Restricțiile nu sunt valabile pentru mașinile M.A.I., M.Ap.N., Serviciul de ambulanță, Salvamont și R.N. a Pădurilor „Romsilva.

Traseul, redat circulației auto, este important în special pentru județul Dâmbovița, în condițiile în care atât DJ 713 cât și DJ 714, singurele drumuri ce permit accesul în zona turistică Padina-Peștera, au fost fie închise, fie sunt cu restricții majore, în ceea ce privește circulația auto. DJ 714, drum din județul Dâmbovița, rămâne în continuare aproape imposibil de parcurs, pe anumite porțiuni, în special pe perioada de iarnă, din cauza căderilor de pietre și a eroziunii laterale, traseul neprezentând siguranță.

Articolul precedentCondiții de ger, la ceremoniile de 1 decembrie – Cetenarul României
Articolul următorBulgarii din Târgoviște au aniversat „Centenarul”. Placă memorială în cinstea ostașilor români de etnie bulgară