Sistemul de alertare a populației, „Ro-Alert”, va fi verificat la nivelul întregii țări. La nivelul județului Dâmbovița a fost stabilit calandarul de verificare, pe localități, pentru intervalul 18-30 iulie.

Inițial testarea a fost programată a începe în data de 16 iulie. Debutul testării sistemului de alarmare a populației a fost amânat pentru data de 18 iulie. Iată calendarul acestor testări pe fiecare localitate în parte.

  • 18 iulie (în intervalul orar 10:00 – 12:00) – zona: oraş Titu;
  • 19 iulie (în intervalul orar 10:00 – 12:00) – zona: Şelaru, Răscăieţi, Corbii Mari;
  • 22 iulie (în intervalul orar 10:00 – 12:00) – zona: Cobia, Lucieni, Văcăreşti, Comişani, Bucşani, Băleni, Nucet, Perşinari, Raciu, Gura Şuţii, Dragodana, Gura Foii, Găeşti, Mogoşani, Mătăsaru, Produleşti, Sălcioara, Cornăţelu, Dobra, Conţeşti;
  • 23 iulie (în intervalul orar 09:00 – 12:00) – zona: Vişina, Petreşti, Ulieşti, Răcari, Cornăţelu, Bilciureşti, Bucşani, Băleni, I.L.Caragiale, Cobia, Dragodana, Lucieni;
  • 24 iulie (în intervalul orar 09:00 – 12:00) zona: toate UAT-urile care se învecinează cu localităţi din alte judeţe, inclusive cele de la graniţă;
  • 25 iulie (în intervalul orar 10:00 – 12:00) – zona: toate UAT-urile de pe raza judeţului Dâmboviţa;
  • 26 iulie (în intervalul orar 09:00 – 12:00) – zona: toate UAT-urile de pe raza judeţului Dâmboviţa;
  • 30 iulie (în intervalul orar 09:00 – 12:00) – zona: toate UAT-urile de pe raza judeţului Dâmboviţa.

Această activitate de testare, care se desfăşoară la nivel naţional şi judeţean, are scopul de a examina funcţionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj: „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”.

(Video-Despre sistemul RO-Alert, ISU Dâmbovița)

http://youtu.be/NGuQTzQ62ug

Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU şi structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare.

Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU Dâmbovița

Articolul precedentSituație incertă la echipa de baschet a CSM Târgoviște. Teoretic, echipa este exclusă din toate competițiile naționale
Articolul următorColiziune între un tir și un autoturism, la Târgoviște. O persoană a fost rănită