Instanțele de judecată au amânat, încă o dată, pronunțarea unei sentințe în procesul dintre CSM Târgoviște și fostul antrenor grec al echipei de baschet, George Dikeolakos. Amânarea procesului, pentru septembrie, face ca termenul limită, stabilit de Federația Română de baschet, pentru ca CSM să dovedească achitarea datoriilor către Dikeolakos,de 15 iulie 2019, să fie deja depășit, iar teoretic echipa târgovișteană să fie exclusă din toate competițiile interne, în sezonul competițional 2019-2020.

Procesul dintre George Dikeolakos și CSM Târgoviște a avut cele mai recente două termene (11 și 15 iulie 2019) dar Curtea de Apel București, unde se judecă litigiul dintre părți, a decis amânarea pronunțării unei sentințe pentru luna septembrie.

Fotocopie– Soluție Curtea de Apel București-15 iulie 2019

„Repune cauza pe rol în vederea lămuririi pricinii sub toate aspectele, respectiv completarea probatoriului cu înscrisuri, sub rezerva dezbaterii la termen, sens în care pune în vedere ambelor părţi să depună la dosar copii ale mail-urilor comunicate între părţi în perioada decembrie 2012- ianuarie 2013, care fac referire la raporturile dintre părţi, depuse în procedura arbitrală, precum şi dovada plăţii sumei de 12000 euro efectuată de pârât ulterior notificării de reziliere a contractului (instrumentul de plată şi eventualele documentele anexe).”

Se precizează în sentința din data de 15 iulie, a Curții de Apel București.

Foto– CSM Târgoviște, ehipă baschet (mai 2019)

Istoric

Pronunțarea unei soluții, până în data de 15 iulie, ar fi permis, eventual, CSM-ului târgoviștean să se încadreze în termenul limită (15 iulie 2019) stabilit de către Consiliul Director, al Federației Române de Baschet. Dată până la care CSM Târgoviște avea obligația de a demonstra că litigiul cu George Dikeolakos a fost stins, iar datoria clubului către acesta (178.000 de euro, plus dobânzi de întârziere) a fost fie achitată, fie nu mai există. În caz contrar clubul târgoviștean (doar echipa de baschet) urma să fie exclus din toate competițiile interne de baschet, cel puțin pentru sezonul 2019-2020.

George Dikeolakos a dat în judecată clubul târgoviștean, după ce contractul acestuia cu CSM (de doi ani) a fost reziliat unilateral de către club, în 2012. Dikeolakos a pretins despăgubiri, iar în instanță a obținut decizii favorabile mai întâi la BAT (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) iar apoi în instanțele românești, decizii ce au fost contestate de CSM Târgoviște.

În momentul de față, 17 iulie 2019, Federația Română de Baschet nu a anunțat încă oficial excluderea CSM Târgoviște din competițiile interne. O eventuală păsuire a echipei târgoviștene, până în luna septembrie, fiind destul de puțin probabilă, în condițiile până la acea dată calendarul competițional ar trebui sa fie stabilit.

Articolul precedentCând vom avea serviciu de urgență în stațiunea Padina – Peștera
Articolul următorCalendar testare sitemul Ro-Alert în Dâmbovița. Vezi în ce zi este programată localitatea ta