Ceața a creat probleme în trafic. Accident grav la Gura Șuții
Ceața a creat probleme în trafic. Accident grav la Gura Șuții

O persoană a ajuns în stare gravă la spital în urma unui accident rutier, cauzat de ceața densă. Accidentul a avut loc în noaptea de 23-24 noiembrie, pe raza localității Gura Șuții.

Oamenii legii au stabilit că un tânăr de 24 de ani, din Gura Șuții, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 721, în condiții de ceață densă, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă a pierdut controlul asupra volanului pătrunzând in curtea unui imobil.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, iar la finalizarea cercetărilor se vor propune soluții legale prin unitatea de parchet competentă.

Recomandările Poliției pe timp de ceață

„În condiții de ceață, să manifeste atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic trebuie făcută numai după o temeinică asigurare. Șoferii trebuie să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen, pentru a reduce riscul înregistrării unor evenimente rutiere negative ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De asemenea, trebuie să pastreze o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Articolul precedentA scăzut rata şomajului, în Dâmbovița, în ultima lună. Cifre!
Articolul următorBiciclist accidentat de un autoturism, la Dărmănești