Un cetățean egiptean a fost reținut de polițiștii dâmbovițeni, după ce a fost căutat pentru șantaj, de mai mulți ani. Egipteanul șantaja mai multe persoane din România cu publicarea unor imagini indecente cu aceștia, în cazul în care nu îi erau date anumite sume de bani.

Egipteanul era căutat încă din anul 2017, moment în care șantajase o persoană din Băicoi, spunând că va publica imagini compromițătoare cu aceasta, dacă nu îi vor fi dați bani. A făcut greșeala să repete strategia și în 2019. Polițiștii din Dâmbovița l-au depistat și reținut, după ce în martie 2019 încercase metoda șantajului cu o persoană din Târgoviște.

La data de 29 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 32 de ani, de cetățenie egipteană, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj.

Pe parcursul acestei zile (n.r. 30 aprilie 2019), cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii dambovițeni au identificat principatul bănuit de comiterea infracțiunii,  stabilind că, în perioada mai 2016-iulie 2017, acesta ar fi amenințat o persoană, din orașul Băicoi, cu privire la faptul că va publica mai multe imagini indecente pe rețelele de socializare, dacă nu îi va plăti suma de 6.000 de dolari.

Totodată, în cursul lunii martie 2019, bănuitul ar fi amenințat o altă persoană, din Municipiul Târgoviște, cu publicarea unor imagini indecente pe rețelele de socializare, dacă nu va primi suma de 3.000 de euro.

În cauză, se continuă cercetările sub supravegherea și coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.”

Conform IPJ Dâmbovița.

Se pare că egipteanul, aflat în România de mai mulți ani, se specializase în obținerea de bani folosind această metodă.Interacționa cu victimele, în spațiul virtual al rețelelor de socializare și reușea să obțină de la acestea fotografii, ce ulterior erau folosite pentru șantaj.

Articolul precedentDisponibilizări pe bandă rulantă la UM Mija. Sindicaliștii vorbesc despre lipsa reală de contracte
Articolul următorDosare penale pentru doi dâmbovițeni, ce au încălcat legea circulației pe drumurile publice