Autoritățile efectuează acolo lucrări de foraj în zonele unde drumul era îngustat din cauza alunecărilor de teren de acum 2-3 ani. Aproape toată iarna Transbucegi a fost închis circulației din cauza avalanșelor.
„Din informațiile primite de la Direcția Generală Insfrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, pe sectorul prahovean al drumului TransBucegi DJ 713 se efectuează lucrări de foraj pentru mai multe coloane Benotto. Instalația lucrează cu circulația închisă cca. 30 minute pe o locație după care se mută pe altă zonă. În perioada relocării instalației circulația este deschisă pentru o perioadă de timp. Avizul IPJ Prahova este de lucru zilnic cu închidere și deschidere temporară a circulației. Practic, este vorba de zonele unde drumul era îngustat din cauza alunecărilor de teren de acum 2-3 ani. Atâta lipsă de respect față de oameni, turiști, salariați și investitori este greu de admis. Cum să închizi (din nou) drumul TransBucegi fără niciun anunț? Fără niciun program de circulație?”, a precizat Valentin Calcan, președintele Asociației Turistice Padina – Peștera.
În multe zone asfaltul de pe DJ 713 a luat-o la vale chiar dacă drumarii au instalați parapeți și au realizat apărări de mal din beton.
Nici pe DJ 714, cea de-a doua cale de acces către Bucegii dâmbovițeni situația nu este prea roz.
Pe traseul DJ 714 A Moroeni – Cabana Căprioara – Valea Brăteiului, traversarea pârâului Rătei, la km 7+600 se realizează pe podul provizoriu din tuburi prefabricate, deoarece podul existent a fost avariat. „Lucrările la podul nou sunt în derulare. Se vor respecta semnificațiile indicatoarelor rutiere de restricționare a circulației atât pe sectorul de drum cât și pe poduri”, a precizat Consiliul Județean Dâmbovița.
Turiștii sunt și ei revoltați de situație, mai ales că drumul respectiv este impracticabil din luna noiembrie și până la începutul primăverii din cauza riscului mare de avalanșe.
„Nu se poate pune un program de circulație pentru că se circulă întrerupt în funcție de durata forajului. Ar fi 1 ora forare, o altă perioadă se circulație, astfel facandu-se alternanța. De ce nu s-a anunțat intreruperea, nu se știe, lucrarea fiind pe partea județului Prahova. Ei trebuiau sa facă anunțul și tot ei și programul”, a scris un internaut.
„Praf și pulbere. Mai ales dacă plouă e dezastru. Ca să nu mai vorbim de cei care trag lemne cu tafurile și care aduc tot noroiul de pe versanți pe drum. Iar dacă te aventurezi pe acest drum cu o masină mai joasă e jale. Evitați pe cat posibil drumul de la Sanatoriu”, a precizat Seby Sebastian, un alt internaut.
Articolul precedentTelecabina Peștera – Babele – Bușteni și-a reluat activitatea după un an de pauză
Articolul următorCraniu uman găsit pe munte, în timpul acţiunii de căutare a lui Andrei Haiduc