CJ Dâmbovița a câștigat o vizită de studiu la Bruxelles
CJ Dâmbovița a câștigat o vizită de studiu la Bruxelles

CJ Dâmbovița a a fost premiat pentru două proiecte derulate în cadrul POR 2014 – 2017, în cadrul celei de-a II-a ediție a Galei Fondurilor Structurale.

Pentru reușita aceasta, Reprezentanța Comisiei Europene (RCE) a acordat drept premiu pentru câștigători, o vizită de studiu la Bruxelles.

Evenimentul se derulează în perioada 11 – 13 noiembrie 2018, la sediul Comisiei Europene, iar din partea Consiliului Județean Dâmbovița participă președintele Daniel-Nicolae Comănescu, Mădălina Breazu, șef – Serviciul Pregătire și Monitorizare Proiecte cu Finanțare Externă și Oana Ivanov, șef birou – Biroul Comunicare, Relații Externe.

CJ Dâmbovița a fost premiat pentru proiectele „Lucrări de modernizare a infrastructurii SC Moreni Parc Industrial SA” și „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii tehnice pentru creșterea potențialului turistic al Peșterii Ialomiței din Masivul Bucegi”.

„Pe parcursul acestei vizite vor fi aduse în atenție subiecte ce vizează stadiul actual de implementare a priorităților Comisiei Europene și viitorul cadru multianual financiar.
Vizita de studiu a debutat cu o expunere referitoare la tema viitorului Europei, susținută de doamna Aura Salla, analist politic și consilier în cadrul Centrului de Strategie Politică Europeană (EPSC). Aceasta a fost urmată de prezentarea doamnei Alexandra Tămășan, reprezentatul Direcției Generale de Educație, Tineret, Sport și Cultură (Comisia Europene), privind aspecte sociale ale strategiei Europa 2020”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Delegația CJ Dâmbovița va mai studia despre teme specifice, precum fondurile structurale și de coeziune pentru România, politicile privind ocuparea forței de muncă din România, perspectivele pentru viitorul cadru multianual financiar, politicile comune în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale și strategia pentru competitivitatea IMM-urilor.

Articolul precedentUpdate| ROCRIS – în criză! Sistemul de eliberare a cazierului judiciar a picat. Din nou.
Articolul următorRovana Plumb a obținut al treilea portofoliu important