Președintele consiliului Județan Dâmbovița, Alexandru Oprea, a avut astăzi o intervenție, în fața presei, în care a cerut ajutor din partea Inspectoratului Școlar Dâmbovița și a Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița. Copiii de la Gura Șuții au nevoie de psihologi și de o campanie de informare, din partea Poliției, a spus Oprea.

Drama consumată la Gura Șuții în județul Dâmbovița continuă să provoace reacții. Într-o luare de poziție, în timpul unei conferințe de presă, și autoritățile județene dâmbovițene au vorbit despre cazul de la Gura Șuții. Președintele instituției (CJ DB), Alexandru Oprea (foto, stânga imagine) a cerut ajutor pentru copiii din localitatea în care s-a petrecut tragedia.

Declarație Al. Oprea, președinte CJ Dâmbovița

Autoritățile locale au făcut tot ce era posibil, aveau camere pe tot traseul, pe toate drumurile din Gura Șuții (…) sunt printre cei care solicită cu tărie ca pedepsele pentru acest tip de infracțiuni să fie modificate. Ar trebui ca instituțiile statului, în speță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, organele de poliție să poată să refuze intrarea în România a unor persoane cunoscute cu antecedente. Cred că ar trebui să fie mai aplicat rolul instituțiilor de control (…)

Am discutat cu Inspectoratul Școlar Județean, o să discut și cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție și Jandarmi, cred că trebuie dusă, în perioada următoare, o campanie de sprijinire a familiilor copiilor care învață la Gura Șuții și care, în mod cert au trecut printr-o traumă psihologică și am rugămintea, la Inspectoratul Școlar Județean și la Centrul Județean pentru Resurse Educaționale, de a pune la dispoziție prin cadrele didactice, psihologi, care să se deplaseze în perioada următoare acolo, pentru că acești copii, din școala de acolo, au nevoie de consiliere psihologică (…) Cred că Inspectoratul Județean de Poliție ar trebui să pună la punct o campanie de informare asupra acestor apucături ale unor indivizi de acest gen și poate ar trebui să acordăm mai multă atenție sistemului nostru de prevenire.(…)”

Cred că aceste cazuri trebuie să ne dea de gândit.”

A declarat Al. Oprea.

Articolul precedentImagini terifiante de la accidentul olandezului acuzat de omorul fetei de 11 ani, de la Gura Șuții
Articolul următorBărbat descoperit decedat în propria casă, la Vișina