Meteorologii au actualizat atenționarea de tip cod galben de furtună. Astfel că 17 județe, plus Capitala, vor fi sub avertizare de cod galben pe aproape tot parcursul zilei de 4 mai. Și în județul Dâmbovița sunt anunțate ploi, pe alocuri chiar torențiale, și căderi de grindină, pe parcursul zilei de 4 mai. În plus, veștile nu sunt tocmai plăcute nici pentru zilele urmatoare. Ploile vor continua până inclusiv joi,7 mai.

Cornform celui mai recent anunț al celor de la ANM:

Imagine

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 mai, ora 10 – 04 mai, ora 21
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi moderate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții

În Dobrogea, sud-estul Moldovei și în Muntenia, mai ales în sudul și estul regiunii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.
În estul Olteniei și în sudul Transilvaniei va continua să plouă și se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp (în ultimele 24 de ore, în zonă s-au înregistrat cantități de apă cuprinse, în general, între 25 și 45 l/mp).
     Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse.

În județul Dâmbovița, la Târgoviște, previziunile inițiale au fost actualizate. Ploile vor avea caracter torențial și în următoarele ore (13 l/mp, în data de 4 mai). Precipitațiile vor continua să cadă, în Dâmbovița, și după încetarea actualului cod galben (4 mai), astfel că până joi, 7 mai, inclusiv, sunt anunțate ploi importante ( la Târgoviște însă doar 2-3 l/mp).

Articolul precedent„Spovedania lui Rizea”, acuzații grave la vârful SRI: Cât de implicate sunt Serviciile în vânzarea statului român
Articolul următorZiua internațională a luptătorilor cu focul, marcată și în Dâmbovița. Peste 200 de intervenții, ale ISU DB, în ultimele zile