O nouă atenționare de tip cod galben de vânt a fost emisă de meteorologi, pentru Transilvania, Dobrogea dar si zona montană înaltă. În județul Dâmbovița, atenționarea, ce va fi valabilă pe parcursul zilei de sâmbătă, 25 aprilie, va fi valabilă doar pentru nordul județului (zona de munte).

Conform anunțului făcut de specialiștii de la ANM, atenționarea de tip cod galben intră în vigoare în dimineața zilei de sâmbată, 25 aprilie:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 aprilie, ora 10:00 – 25 aprilie, ora 23:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și temporar 70…85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei de sâmbătă (25 aprilie) în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei.
      În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h.

      Notă: Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45…55 km/h.
      În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

Sursa-meteoromania.ro

În județul Dâmbovița în aria de manifestare a codului galben intră doar zona de munte, nordul județului. În restul teritoriului nu vor fi semnalate fenomene meteo extreme. În schimb, perioada de secetă va continua, nefiind anunțate precipitații pentru următoarele zile. Temperaturile maxime vor urca până la 24 de grade Celsius, la Târgoviste, pe parcursul zilei de 25 aprilie.