Ar fi trebuit să stea în izolare pentru 14 zile, dar polițistii l-au găsit pe stradă. Un tânăr de 21 de ani din Colacu, Răcari, a ajuns în carantină instituționalizată, sub pază, și, în plus, s-a ales și cu o amendă de 2000 de lei.

Imagine cu un caracter ilustrativ

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat pe raza localității Ghimpați, un tânăr de 21 de ani, din Colacu, față de care a fost dispusă măsura izolarii la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020 și a fost introdus într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali pentru respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgență cât și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, au fost desfășurate următoarele activități:

  • au fost efectuate, de către polițisti și jandarmi, însoțiri pentru introducerea în carantină a 33 persoane (dintre care o persoană care nu a respectat izolarea la domiciliu);
  • au fost efectuate, de către polițiști, 671 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;
  • au fost constituite 178 de patrule, dintre care 64 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În activitățile desfășurate au fost angrenați 51 militari din cadrul M.Ap.N. și 130 polițiști locali.
  • au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 173.000 lei.
  • de la debutul pandemiei, au fost aplicate 5.500 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 9.280.315 lei.
Articolul precedentCod galben de vânt în zona de munte din județul Dâmbovița (100 de km/h), în 25 aprilie
Articolul următorSlujba de „Izvorul Tămăduirii” și ziua comunei în perfect anonimat, la Nucet. Apa sfințită va fi distribuită localnicilor