Cod galben de vânt, căderi importante de zăpadă și scăderi ale temperaturilor din termometre. Aceasta este prognoza meteorologilor, ce vizează și județul Dâmbovița, începând din după amiaza zilei de 22 februarie.

Codul galben a fost emis de specialiștii de la ANM, pentru intervalul 22 februarie (ora 14.00)-23 februarie (ora 16.00)

Conform prognozei oficiale:

„În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.
Notă: Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.”

Articolul precedentBărbat găsit decedat într-o locuință mistuită de incendiu, pornit de la un reșou
Articolul următorPrimar PNL exclus din partid. Se pregătește să se înscrie în PSD