Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente și vânt, avertizare valabilă în zona de munte din Prahova şi Dâmboviţa. 

Atenționarea de cod galben de ploi este valabilă în intervalul joi, 15.09.2022, ora 10.00 – vineri, 16.09.2022 ora 21.00

Astfel, spun meteorologii, în intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice”, a anunțat ANM.

Cod galben de vânt la munte

Meteorologii au emis și un cod galben de vânt, avertizare valabilă în perioada 15 septembrie, ora 10.00 – 15 septembrie, ora 22.00.

„Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele  vor depăși 80…100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h. Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice”, a anunțat ANM.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: „Dezbaterile pe Legile justiției, o mascaradă totală. Suveranitatea României va fi pierdută!”
Articolul următorRegulament nou. Părinții pot cere motivarea absențelor elevilor