Meteorologii au pelungit avertizarea de tip cod portocaliu de furtună pentru jumătate din țară. Și în județul Dâmbovița, în intervalul 15 iunie (ora 13.00)-16 iunie (ora 03.00) sunt anunțate furtuni violente însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină.

Veștile nu sunt deloc favorabile,în continuare,în ceea ce privește vremea. Conform celui mai recent anunț al celor de la ANM:

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, intensificări puternice ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

În judetul Dâmbovița sunt anunțate, din nou, căderi importante de precipitații și furtuni,în special în zona  montană, unde este posibil să se ajungă și la cantităti de 80 l/mp,în doar 24 de ore. La Târgoviște, conform prognozelor meteorologice actualizate, ploile violente și furtunile vor continua, necontenit, până inclusiv în data de marți, 23 iunie.

Articolul precedentSe redeschid mall-urile. Singurul mall din Dâmbovița va fi deschis în 20 august. Anunț făcut de proprietari
Articolul următorCHA CHA LITIX! Troleibuz în flăcări, în București