Nu expiră bine valabilitatea unui Cod Galben de ploi și furtună că meteorologii emit un altul. Județul Dâmbbovița, din păcate, nu „ratează” niciunul. Noua atenționare este valabilă până în data de 19 iunie.

Ploi însemnate cantitativ, furtună, descărcări electrice și pe alocuri chiar căderi de grindină. Așa sună atenționarea, cea mai recentă, emisă de specialiștii în meteorologie, de la ANM.Primul Cod Gaben, ce expiră în seara zilei de 18 iunie, afectează aproape întrega țară:

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 12 – 18 iunie, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Cel de-al doilea Cod Galben, ce restrânge aria de atenționare, este valabil până în dimineața zilei de 19 iunie:

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 23 – 19 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Articolul precedentColiziune auto la Teiș. Șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului
Articolul următorAtenție la stupi, pășunat și consumul de fructe! Aviotratamente la Târgoviște, 23-27 iunie