Conducerea Spitalului a ţinut o conferinţă de presă în care a arătat că nu s-au înregistrat probleme în ceea ce priveşte îngrijirea bebeluşului. Medicii spun că în astfel de cazuri, mortalitatea este extrem de ridicată nu doar în ţară, ci în toată lumea.

Părinţii unui copil din localitatea dâmboviţeană Pucioasa aduc acuzaţii grave medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Aceştia spun că bebeluşul lor, de doar o lună, a murit în urma unui malpraxis. Oamenii susţin că cel mic ar fi primit o perfuzie greşită. Pe lângă asta, părinţii spun că cel mic a fost lăsat nesupravegheat o oră, timp în care starea lui de sănătate s-a agravat.

Decesul bebeluşului survenit în compartimentul ATI al Secţiei nou-născuţi.

„În prezent, la Târgovişte sunt trataţi copii extrem de grav, născuţi atât la noi, dar şi din judeţele vecine. Acest caz, pentru mine, estea cea mai urâtă patologie posibilă. Este un prematur cu restricţie de creştere. La 35 de săptămâni, aproape de termen, copilul a cântărit 1,1 kg, în condiţiile în care ar fi trebuit să aibă 3 kg. Este coşmarul neonatologului, pentru că complicaţii sunt şi atunci pe moment, dar şi în timp. Este un copil care putea să moară şi după externare, dar şi în primii ani de viaţă din cauza organelor care nu s-au dezvoltat intrauterin”, a precizat dr. Roxana Aldea, şefa Secţiei de Neonatologie din Spitalul Judeţean Târgovişte.

Deşi părea că ar avea o evoluţie favorabilă, luând în greutate, bebeluşul a murit. Părinţii acuză cadrele medicale că acest lucru.

„Mortalitatea în astfel e cazuri, cu restricţie de creştere, sub 1.500 de grame, este de 70%. Deci nu vorbim de un copil care în alte părţi ar fi trăit. Cred că şi în alte părţi ar fi fost la fel. Încă o dată, noi nu vrem să ne apărăm noi, corpul medical, chiar regretăm un astfel de eveniment”, adaugă dr. Roxana Aldea.

Maternitatea de la Târgovişte este una de grad 3, adică cel mai ridicat din ţară, iar secţia este dotată cu incubatoare performante. Mămicile internate acolo spun că sunt tratate corespunzător. Cauza exactă a morţii copilului va veni abia după efectuarea necropsiei. Părinţii sunt decişi să facă plângere la colegiul medicilor, dar şi la Poliţie, dacă se va dovedi că este vorba de o culpă medicală.

Articolul precedentFoto- Video| V. Moldovan a sunat adunarea la Chindia Târgoviște
Articolul următorReținuți pentru evaziune fiscală. Prejudiciul estimat – aproximativ 350.000 de lei