Lovitură pentru partidul lui Victor Ponta, chiar înainte de sărbători. mai mulți lideri ai partidului au anunțat, printr-o scrisoare că părăsesc partidul condus de acesta. Coordonatorul Pro România Dâmbovița, fostul deputat Georgică Dumitru, este printre cei care se regăsesc în lista demisionarilor. Într-o emisiune televizată liderul PNL Dâmbovița, Virgil Guran, aanunțat că parlamentarii demisionari din Pro România vor fi primiți cu brațele deschise în PNL.

Lovitură în lumea politică românească. O serie de parlamentari și lideri de filiale ai pro România au anunțat că părăsesc partidul condus de Victor Ponta. Iată textul integral al scrisorii, publicate de știripesurse.ro

Imagine

FotoDe la stânga la dreapta- Adrian Țuțuianu, Victor Ponta, Georgică Dumitru (octombrie 2019, Târgoviște)

Scrisoare demisionari PRO România

„Noi, semnatarii acestei declarații, am demarat proiectul politic Pro România într-un moment dificil, mai 2017, în care numeroși oameni politici cu experiență nu acordau șanse mari acestei inițiative. Pro România a fost un proiect construit să ofere oamenilor de bună credință, de la simpli votanți, la politicieni, o alternativă reală la peisajul complex și complicat în care a stagnat politica românească. Am inițiat și realizat acest Proiect cu oameni care, în primul rând, au renunțat la ambițiile personale și la privilegii facile, acceptând să construiască de la zero o soluție politică de centru pentru România. Este vorba de un Proiect politic în care toți ne-am regăsit pe deplin și pe care l-am conceput în așa fel încât să reprezinte o parte importantă a intereselor cetățenilor români, atât în planul politicilor publice propuse, cât și în plan ideologic. Bunele intenții însă, uneori, nu sunt de ajuns. Este nevoie de ceva mai mult pentru ca, în timp, proiectele și strategiile pe care le propunem să prindă contur. Iar aici, dificultățile apar, de multe ori, acolo unde te aștepți mai puțin.

Astfel, în viața politică, sunt momente în care anumite delimitări și decizii trasează intențiile politicienilor.

Inițial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluție susținută spre o altă direcție, schimbându-se doctrina și idealurile. Reamintim faptul că, de când am intrat în politică, am fost adepții ideilor social-liberale, deoarece România are nevoie de politici și măsuri care să pună pe primul loc libertatea și drepturile cetățenilor, dar care includ totodată și aspectele sociale. De aceea, rămânând fideli ideilor și valorilor în care credem, ne angajăm să le implementăm în continuare pentru România. Alături de noi sunt cei mai mulți dintre cei cu care am pornit la un nou drum în 2017, dar și colegi care s-au alăturat ulterior Proiectului, care înțeleg să fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus.

Suntem în continuare o echipă puternică și dornică să se implice într-un proiect de reformare a societății românești”, susțin demisionarii.

Reacții

Printre cei 16 semnatari se numără și coordonatorul de la Dâmbovița al Pro România, Georgică Dumitru.

Imagine

Foto- Georgică Dumitru, fost coordonator Pro România Dâmbovița

Iată lista completă a grupului care a anunțat astăzi că se desparte de Victor Ponta:

 • Daniel Constantin – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
 • Sorin Mihai Cîmpeanu – Fondator şi Primvicepreşedinte PRO România
 • Mircea Banias – Deputat, Vicepreședinte PRO Romania şi Coordonator Constanța
 • Damian Florea – Fondator, Deputat, Coordonator Ilfov
 • Liviu Balint – Deputat, Coordonator Sălaj
 • Georgian Pop – Deputat
 • Răzvan Mitu – Fondator, Vicepreședinte PRO România și Coordonator București
 • Cristian Cosmin – Fondator şi Vicepreședinte PRO România
 • Raluca Haliţ – Fondator PRO România, Coordonator Tineret București
 • Georgică Dumitru – Coordonator Dâmboviţa
 • Marius Sanfirişcă – Coordonator Hunedoara
 • Silvian Dan – Coordonator Olt
 • Gigi Danuț Feţeanu – Coordonator Sibiu
 • George Manciu – Coordonator Sector 2
 • Letiţia Stoian – Coordonator Sector 4
 • Dan Marian – Coordonator Sector 5

Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița

Liderul de la Dâmbovița, Georgică Dumitru este unul dintre cei care a înființat filiala dâmbovițeană a partidului. Acesta este și fost deputat. Într-o emisiune televizată, Virgil Guran, președinte al PNL Dâmbovița, a anunțat (tot astăzi 19 decembrie 2019) că „parlamentarii Pro România, ce se regăsesc în lista de demisionari din Pro România vor fi primiți cu brațele deschise în PNL.” Virgil Guran nu s-a referit și la membrii simpli de partid (neparlamantari) ce au demisionat din Pro România.

Articolul precedentVictorie pentru Sorana Cîrstea, în optimile turneului de tenis de la Limoges
Articolul următorCarambol cu trei mașini la Găești. Un tânăr a fost transportat de urgență la spital