Oficial, în județul Dâmbovița, la momentul actual, sunt 268 de dâmbovițeni confirmați cu coronavirus, înregistrându-se și 12 decese. În ultimele zile au fost înregistrate constant cazuri noi, în Dâmbovița, și se prefigureaza apariția unor noi focare. Mai multe anchete epidemiologice ale DSP fiind în curs.

Imagine

Conform celei mai recente prezentări oficiale a situației evoluției epidemieie de coronavirus, la nivelul județului Dâmbovița:

se află în izolare la domiciliu: 2.406 persoane asimptomatice
– se află în carantină instituționalizată: 35 persoane
– persoane confirmate cu COVID-19, în total: 268 persoane
– persoane vindecate : 95
– persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

Cazurile noi de coronavirus sunt prezentate, oficial, doar numeric, proveniență pacienților fiind, de cele mai multe ori, neprecizată de către autorități, nici chiar după finalizarea anchetelor epidemiologice, astfel că singura posibilitate de informare sunt sursele locale.

Conform Primăriei Moreni (anunț făcut pe pagina de facebook) în localitate au apărut cazuri noi, la spitalul din localitate.

„Vă informăm că în municipiul Moreni a fost confirmat un nou caz de infecţie cu COVID-19 în data de 22.05.2020. Este vorba despre o salariată a Spitalului municipal Moreni. A fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa şi s-a efectuat ancheta epidemiologică. Astfel, au fost identificate 4 persoane din spital ca fiind contacţi direcţi. Acestora li s-au recoltat probe în vederea efectuării testului. Persoanele în cauză au fost scoase din graficul de lucru cu recomandarea de a nu părăsi domiciliul până la primirea rezultatelor, urmând ca DSP Dâmboviţa să dispună măsurile necesare în conformitate cu normele în vigoare.”

Anunța Primăria Moreni în data de 25 mai. Între timp și un al doilea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat la spitalul din Moreni.

Și la Crevedia,în apropiere de București, este posibil să fie vorba de un nou focar de coronavirus. Primăria localitățiii a postat, tot pe pagina de facebook, un articol (preluat) în care se amintește despre faptul ca la o fermă de pui din localitate (cea mai mare din țară) au fos confirmate două cazuri de infectare , la două femei din Vietnam, ce lucrează în fabrică. La Crevedia este o anchetă epidemiologică de amploare, la ferma de păsări (ce are si un abator și magazin de desfacere a produselor din carne de pui), fiind vorba de o posibila transmitere a virusului în comunitatea destul de mare de lucrători ce nu sunt din România (Vietnam sau Nepal).

Un alt focar posibil de coronavirus este la Cojasca, unde deja a fost înregistrat cel de-al treilea deces.Bărbatul avea de 60 de ani și a decedat în data de 24 mai,în Bucuresti, la un spital. Este al treilea deces, din cauza coronavirusului, din comunitatea de la Cojasca.

Articolul precedent„Legile puterii”. Florin Cîțu: PENSIILE vor CREȘTE în acest an. După șase luni vom ști cu cât se vor majora
Articolul următorFoto| Cum va arăta stadionul de fotbal și atletism pe care CNI îl construiește la Târgoviște. Vezi istoricul proiectului