Dintre cele trei persoane depistate pozitiv în România cu noul coronavirus, doar două mai sunt purtătoare. Tânărul din Gorj a fost declarat vindecat, au declarat oficialitățile, în informarea oficială aferentă zile de 1 martie 2020.

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului.

Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din județul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanță unul față de celălalt, au ieșit negative.

Starea celorlalți doi pacienți este staționară.

Pacientul internat la Timișoara nu prezintă simptome, iar simptomele prezentate de pacientul internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate.

Astăzi, 1 martie, la nivel național, sunt 49 de persoane în carantină și 7893 de persoane în izolare la domiciliu.

Față de cifrele comunicate ieri, 29 februarie 2020, pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, este înregistrată o scădere. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse inițial în izolare au ieșit din perioada de incubație a virusului, de 14 zile..

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1061 de apeluri la linia TELVERDE deschisă special pentru cetățenii care doresc să se informeze cu privire la simptomele celor care contractează COVID-19 (coronavirus) și care vor sa afle cele mai bune modalități de evitare a infectării cu virusul.

De asemenea au fost înregistrate 127 de apeluri la numărul unic de urgență 112, dintre care 17 apeluri au fost efectuate de cetățenii din București.

De asemenea, reamintim faptul că a fost operaționalizată și o linie de informare dedicată special cetățenilor români aflați în afara țării (+40213202020).

Au precizat cei de la Grupul de Comunicare Strategică, din cadrul MAI.

Articolul precedentAtenționare meteo! Cod galben de vânt, în jumătate de țară, în data de 2 martie
Articolul următorSenatorul Adrian Țuțianu (PRO România) candidează pentru șefia CJ Dâmbovița