Se pare că relaxarea prematură, în ceea ce privește precauțiile necesare pentru a lupta împotriva răspândirii COVID 19, fac ca tot mai multe localități din Dâmbovița să se înscrie pe lista localităților unde sunt descoperite cazuri de coronavirus. În orașul Găești se pare că sunt deja două cazuri confirmate.

Conform unor informații, deocamdată neconfirmate oficial, la Găești sunt deja două cazuri confirmate de coronavirus. Este vorba, conform publicației locale cronica-găeștiului.ro, de o femeie din comuna Răscăieți, ce lucrează la firma Arctic din localitate.

Foto-Vedere aeriană Găești (sursa primăria-găești.ro)

„Acum două zile, a mers la serviciul Urgenţe al Spitalului Găeşti, prezentând simptome de coronavirus: febră, lipsa mirosului şi a gustului etc.

Noul medic ORL a luat decizia să o trimită direct la Secţia Infecţioase, acolo unde i-au fost prelevate probe. Din nefericire, testul s-a întors pozitiv.”

Spun cei de la cronica-găeștiului.ro

Un al doilea caz a fost confirmat în localitate, conform aceleiasi surse, tot astăzi, 8 mai 2020.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani, care locuieşte pe strada Artei şi care se întorsese din Germania cu ceva vreme în urmă. Se simte rău de aproximativ o săptămână.

Se află internat, cu simptome de coronavirus, la Secţia Boli Infecţioase din Târgovişte. Aseară, testul lui a ieşit pozitiv.”

Conform informațiilor o anchetă epidemiologică de amploare a fost demarată de DSP Dâmbovița, atât la Răscăieți (de unde este femeia confirmată cu COVID 19, ce lucrează la Arctic Găești) cât și în orașul Găești.

Momentan autoritățile nu au comunicat oficial existența cazurilor de la Găești.

Articolul precedentCoronavirus România-312 cazuri noi. Patru cazuri noi în Dâmbovița (total 130 de cazuri)
Articolul următorZeci de metri cubi de lemn, tăiați ilegal, confiscați de polițiștii dâmbovițeni