Aproape 40 de metri cubi de lemn, tăiați ilegal, au fost confiscați de polițiștii dâmbovițeni, în ultimele zile. Au fost date, de asemenea, cinci sancțiuni contravenționale pentru infracțiuni silvice.

În perioada 6-7 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sprijiniți de reprezentanți de la Garda Forestieră Ploiești-Biroul Teritorial Dâmbovița, au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice, a căror valoare se ridică la 6.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată contravaloarea a 32,85 m³ de material lemnos, respectiv 6177, 25 lei.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au depistat un bărbat din județul Argeș, în timp ce transporta într-o semiremorcă o cantitate mai mare de material lemnos față de cea înscrisă în avizul de însoțire.

Astfel, cel în cauză a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 3,70 m³ de material lemnos a fost confiscată și predată unui ocol silvic.

Articolul precedentCoronavirusul ajunge la Găești. Două persoane sunt confirmate deja cu COVID 19
Articolul următorDoi morenari prinși rapid, după ce au furat conducte metalice