Sunt probleme la proiectul de reabilitare a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște. Arena, ce este reabilitată cu fonduri asigurate de administrația locală din Târgoviște, ar fi trebuit să fie gata în vara acestui an, conform afirmațiilor făcute de beneficiar, Primăria Târgoviște. „Avem probleme cu banii din încasări, de la taxe și impozite. Avem cu 12 milioane mai puțin la buget, față de aceiași perioadă a anului trecut. Stadionul va fi gata, totuși, în acest an”, spune primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

Foto-Reabilitare stadion „Eugen Popescu” (februarie 2020)

Arena „Eugen Popescu” din Târgoviște a intrat în reabilitare în toamna (luna septembrie) anului 2019, iar termenul de finalizare a lucrărilor, avansat la acea vreme de autoritățile locale, era vara anului 2020. Pentru reabilitarea arenei, administrația locală accesase inclusiv un credit bancar (aproximativ 20 de milioane de lei). Inclusiv în luna februarie a anului 2020 autoritățile locale târgoviștene afirmau că:

”Asa cum s-a spus în repetate rânduri, stadionul va fi gata în aceasta vara, 2020.’‘ (sursa facebook, Gabriel Boriga).

Declarații primar Târgoviște

Într-o conferință de presă on line, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a recunoscut că lucrările de reabilitare a arenei târgoviștene sunt în întârziere, în principal pentru că lipsesc fondurile. Încasările din taxe și impozite sunt mai mici, în 2020, cu aproximativ 12 milioane de lei, față de aceiasi perioadă din anul trecut, a spus, printre altele, Cristian Stan.

„Pentru prima oară , de când sunt primar, adică de 5 ani, au fost obligați să facem o rectificare bugetară negativă. Avem 200.000 de lei mai puțin (n.m. 227.000 de lei) din alocările bugetare de la Guvern, cu 12 milioane de lei mai puțin încasări din taxe si impozite, față de anul trecut, și, în plus, am avut cheltuieli suplimentare importante și cu prevenția răspândirii coronavirusului. Lucrăm cum putem, la proiectele de investiții. Am prioritizat investițiile pe care le facem. Luna viitoare, la sfârsitul lunii (n.m. luna iunie) vom ieși din acest impas, pentru ca expiră termenul până la care puteau fi plătite, cu întârziere, taxele și impozitele locale. Vom recupera, la buget, 7-8 milioane de lei, luna viitoare.Inclusiv  stadionul va reintra  în procesul de reabilitare. În luna iulie vom intra în forță acolo. Anul asta proiectul va fi gata.”

A spus Cristian Stan,într-o conferință de presă on-line.

Costuri proiect

Proiectul de reabilitare a stadionului „Eugen Popescu” de la Târgoviște este estimat la aproximativ 32 de milioane de lei, de către administrația târgovișteană. La momentul actual s-au efectuat lucrările de demolare a vechii infrastructuri și a fost turnată fundația pentru viitoarea tribună I (fosta tribună a II-a). Terenul de joc (fotbal) are instalat un sistem de drenaj și de încălzire și se lucreaza la sistemul de degivrare. Celelalte lucrări, inclusiv cele de la tribuna I a arenei (cea cu cele mai multe probleme), ce va deveni tribuna a II-a, la finalizarea proiectului de reabilitare, sunt în întârziere, după ce mai multe probleme au apărut pe zona de proiectare și în urma unor studii geo-tehnice, efectuate în zonă.

Articolul precedentVal de cutremure, în zona seismică Vrancea, în ultimele 12 ore
Articolul următorÎn Bucegi a venit iarna! Zăpadă, viscol si cod portocaliu de vânt, la Padina-Peștera și Vârful Omu