Iarna a revenit în forță în zonele montane.În județul Dâmbovița, în zona Padina-Peștera, a nins consistent iar stratul de zapadă măsoară câțiva centimetri. În zona vârfului Omu, din Bucegi, este o viscol și vizibilitatea este aproape zero. Întreaga zona montană se află sub atenționare meteorologică de tip cod portocaliu de vânt, până în seara zilei de 7 mai.

Imagini aproape incredibile în zona montană din județul Dâmbovița. În arealul Padina-Peștera, din Bucegi, a nins consistent în ultimele ore iar întreg peisajul este unul hibernal de-a dreptul, chiar și la 1600 de metrii altitudine, cât are zona. Mai sus, în zona Vârfului Omu, din Bucegi, vântul sufla cu 120 Km/h, iar vântul spulberă zapada ce a căzut din abundență în ultimele ore. În mai multe imagini publicate pe facebook (Meteoplus) se poate vedea cum întreaga zona montană din Bucegi este practic sub domnia iernii astăzi, 7 mai.

Sursa video-facebook, Meteoplus

Bucegi, Padina, viscol, zapada, ninsoare, vremea munte

Județul Dâmbovița , Padina – Peștera || 7 maiMDI TV

Publicată de Meteoplus pe Joi, 7 mai 2020

http://www.facebook.com/watch/?v=859945591179213&external_log_id=ee2a3a36ce2a774dfdd411141e1bff52&q=zapada%20bucegi

Întreaga zona montană din Bucegi se află sub atenționare de tip cod portocaliu de ninsoare si viscol. Conform ANM:

Imagine

Interval de valabilitate: 07 mai, ora 02:00 – 07 mai, ora 21:00
Zone și fenomene vizate: în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură intensificări puternice ale vântului


În zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120…140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită.

Articolul precedentCristian Stan, primar Târgoviște: „Stadionul va fi gata anul asta. Avem probleme cu banii din încasări, din taxe și impozite”
Articolul următor392 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Cinci sunt în județul Dâmbovița (total 126 de cazuri)