În perioada 7-12 aprilie 2019 va avea loc exercițiul “Vigorous Warrior ’19”. Acesta este cel mai mare eveniment medical al NATO organizat în anul 2019. La exercițiu vor participa peste 1000 de persoane, din peste 35 de țări, forțe militare și civile și se va desfășura, în următoarele locații: București, Câmpia Turzii – jud. Cluj, Cincu – jud. Brașov și Constanța.
Obiectivele exercițiului sunt multiple: pregătirea și evaluarea cooperării forțelor medicale multinaționale, pregătirea interacțiunii între forțele militare și civile, pregătirea și capacitatea de răspuns în cazul a diverse tipuri de incidente (biologice, chimice, nucleare etc.), pregătirea capacității de căutare-salvare și multe altele.
„În cadrul acestui exercițiu, implicarea Crucii Roșii Române are două direcții: 1.Implicarea prin prisma atribuțiilor ce revin Societății Naționale de Cruce Roșie din România conform Hotărârii nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc și a protocolului încheiat cu Departamentul pentru Situații de Urgență. Crucea Roșie va participa cu voluntari pentru  ajutoarea “persoanelor afectate”, cu  restabilirea legăturilor familiale și suport psihologic în baza militară de la Cincu – jud Brașov. 2.Sprijinirea Departamentului pentru Situații de Urgență cu specialiști în machiaj – efecte speciale, solicitare venită în urma contribuției determinante pe care S.N.C.R.R a avut-o din acest punct de vedere la exercițiile SEISM 2018 şi MODEX 2018”, se arată într-un comunicat al Crucii Roșii Dâmbovița.
La solicitarea Sediului Central al Crucii Roșii Române, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița va delega în perioada menționată trei voluntari pentru participarea în cadrul acestui exercițiu la Cincu jud. Brașov, respectiv Florea Eugen, Șargan Silvia și Annemarie Duncan.
Articolul precedentBursa locurilor de muncă, la Târgoviște
Articolul următorDoi șoferi s-au ales cu dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate