Campionatul național feminin de baschet a intrat în faza finală a campionatului (ediția 2019-2020). În primul meci din grupa A, CSM Târgoviște a cedat, la mare luptă pe terenul celor de la FCC Baschet Arad.

Intrate în grupa finală a campionatului (locurile 1-6), cele două combatante din partida de la Arad se întâlnesc pentru prima oară în campionat, în actuala ediție a primului eșalon de baschet feminin. Asta pentru că au făcut parte din grupe diferite, în prima parte a campionatului (Seria ESt-CSM Târgoviște, respectiv Seria Vest-FCC Baschet Arad.)

Imagine

Partida de la Arad (11 ianuarie 2020) a început în nota de dominare a oasptelor ce au condus, după primul sfert, la o diferență de 6 puncte (18-12). Gazdele au reușit însă să echilibreze partida, până la pauza mare, astfel că la jumătatea meciului s-a intrat le vestiare cu scorul de 32-32.

În cea de-a doua jumătate gazdele au reușit să valorifice avatajul terenului propriu și au început să crească diferența pe tabela de marcaj, în favoarea lor. Cu trei minute și jumătate înainte de final, gazdele conduceau cu un avsns de 11 puncte și păreau desprinse în câștigătoare. Nu a fost însă așa, pentru că CSM-ul a reușit să revină pe tabelă, până la o diferență de 2 puncte (57-55). Elevele lui Cătălin Tănase nu au reușit însă să forțeze și victoria astfel că la final gazdele s-au impus cu 63-57.

Imagine

De remarcat este că CSM-ul a fost forțat să le țină pe A.Chivu și Ancuța Stoenescu pe teren pe toată durata partide, echipa aosapete având doar 7 jucătoare ce au jucat în acest meciA.Chivu, de la CSM Târgoviște, a fost coșgetera partidei (20 de puncte). CSM Târgoviște are o zestre de 1 victorie și patru înfrângeri, în ierarhia celei de-a doua părți a campionatului . Gazdele de la Arad au un total de 3 victorii și 2 înfrângeri. S-a intrat cu zestrea a patru meciuri, în această a doua fază a competiției.

Articolul precedentPeste 500 de kg de aluminiu confiscat de polițiștii dâmbovițeni, după ce au oprit în trafic o mașină încărcată cu acest metal
Articolul următorSorana Cîrstea a câștigat duelul românesc de la „capătul lumii”