Duelul românesc, pentru calificarea pe tabloul principal al turneului de tenis de la Hobart (Australia) a fost câștigat de târgovișteanca Sorana Cîrstea, în fața Irinei Begu. După aproape două ore de luptă, Cîrstea a câștigat în două seturi, cel de-al doilea act, teminat în tie-break, fiind unul maraton.

Confruntarea din cele două românce a avut loc în cel de-al doilea tur al calificărilor turneului de la Hobart, învingătoarea urmând să ajungă pe tabloul principal al turneului. Surprinzător, cele două românce, născute în același an (1990), nu s-au mai confruntat niciodată într-o partidă de simplu în turneele WTA.

Imagine

Sursa foto-wtatennis.com

Câștig de cauză, la prima confruntare între cele două (12 ianuarie 2020), a avut jucătoarea clasată mai bine în ierarhia internațională, Sorana Cîrstea (nr.74 WTA), cea care a și fost desemnată cap de serie nr.1 în calificările turneului de la Hobart.

Confruntarea de pe tărâm australian a fost dominată de Sorana, ce și-a trecut repede în cont primul set (6/2, după trei break-uri). În cel de-al doilea set, fiecare dintre românce a reușit nu mai puțin de trei break-uri ,astfel că s-a ajuns în tie break, unde tot Sorana a avut câștig de cauză (11-9). După o oră și 51 de minute de joc, sportiva din Târgoviște se califică pentru tabloul principla al turneului, ultima competiție înainte de primul turneu de Mare Slem al anului (Australian Open), ce va debuta în data de 20 ianuarie.

Deocamdată nu a fost stabilită adversara Soranei Cîrstea, pe tabloul principal al turneului de la Hobart.

Articolul precedentCSM Târgoviște a pierdut, la Arad, primul meci din grupa finală a campionatul de baschet feminin
Articolul următorTragedie: un şofer a murit strivit de propriul TIR (FOTO)