Pentru a șasea oară, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, sărbătorește nașterea dramaturgului I.L. Caragiale. În data de 15 februarie, complexul va organiza o expoziție și un concurs sub mott-ul „Cu și despre Caragiale”.

Născut la data de 1/13 februarie 1852, la Haimanale, în județul Prahova, astăzi I.L.Caragiale, județul Dâmbovița, marele dramaturg român, I.L. Caragiale nu a fost uitat în județul său „de adopție”.

În data de 15 februarie, la Muzeul de Istorie, cu începere de la ora 10:30, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte (foto) în parteneriat cu Şcoala „Matei Basarab” Târgovişte, Şcoala „Radu cel Mare” Târgovişte şi Şcoala Gimnazială Specială din Târgovişte vă invită la evenimentul cultural „Cu şi despre Caragiale”, ediţia a VI-a, ce va cuprinde o expoziţie temporară şi un concurs.

Expoziţia cuprinde fotografii realizate după documente ce evidenţiază principalele momente din viaţa şi opera scriitorului: familia din care descinde şi de la care a moştenit pasiunea pentru teatru, anii de şcoală , debutul în gazetărie şi principalele publicaţii la care a colaborat, afirmarea în teatru şi proză, comediile care i-au fixat locul cel mai înalt în creaţia dramatică românească, revistele pe care le-a condus sau la care a colaborat. Câteva obiecte  personale completează frumuseţea şi originalitatea expoziţiei temporare pe care publicul o poate vizita la Muzeul de Istorie.

Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni: prima probă  „Cei mai buni actori” constă în interpretarea artistică a schiţelor  din dramaturgia caragialiană; a doua probă „Ce ştim despre I.L. Caragiale?”- întrebări grilă menite să evidenţieze cunoaşterea operei şi a vieţii scriitorului, şi un concurs  de  desene inspirate de personajele sale.

Acest proiect educaţional şi cultural, sub forma unui concurs interactiv, constă în aprofundarea noţiunilor legate de viaţa şi opera marelui dramaturg I.L.Caragiale.”

Informează CNM „Curtea Domnească” Târgoviște.

Articolul precedentA încălcat ordinul de protecție și a ajuns după gratii
Articolul următorFoto-Video| Accident rutier la Moreni. DJ 720 a fost parțial blocat