Deși producătorul garantează trei luni plombele puse pe Autostrada A1, acestea au ținut doar 24 de ore. Acesta a fost și motivul pentru care zeci de șoferi și-au distrus mașinile în gropile de pe tronsonul care face legătura între București și Pitești.

Directorul de investiţii al CNAIR promitea că gropile vor rămâne astupate până la primăvară. Acum sunt şi mai mari şi se întind pe o lungime de peste 40 de kilometri.

Din cauza gropilor, prima bandă a autostrăzii Bucureşti-Piteşti a devenit o adevărată capcană pentru şoferi. Angajaţii Companiei de Drumuri au început de ieri să mai astupe din ele. Pe ploaie şi, apoi, pe ninsoare. Reparaţiile au rezistat doar o noapte. La lumina zilei, au reapărut craterele.

„La ora actuală, tot ce putem să facem sunt nişte reparaţii de moment, cu mixtură stocabilă, la rece. Ea nu ţine foarte mult, are o durată de viaţă limitată, se ia! Aceste tipuri de mixturi, în această perioadă, sunt sacrificate. Nici nu au cum să ţină din cauza faptului că este carosabilul este ud”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, pentru observator.tv

 

Articolul precedentPericol de avalanșă nu a trecut în Munții Bucegi. Cinci turiști bucureșteni, la un pas de moarte
Articolul următorLovitură de teatru în prima ligă de volei feminin. Retragerea Timișoarei afectează CSM Târgoviște