În ciuda divergențelor de opinii, dintre proprietarii de locații turistice din zona Padina-Peștera și administratorul drumului, ce asigură accesul în zonă, Consiliul Județean Dâmbovița, pe de o parte, și reprezentanții Poliției, pe de altă parte, cu privire la posibilitatea de a permite sau nu accesul auto în zonă, traficul auto, teoretic cel puțin, rămâne interzis. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, ale unui hotel din zonă, arată cum este vremea la momentul actual (1 ianuarie ora 11.00).

Imagine

Imagine

Accesul auto pe DJ 713 și DJ 714, singurele artere pe care se poate ajunge în zona turistică Padina-Peștera, este interzis, în momentul de față. Cel puțin teoretic. Condițiile de siguranță și avertizările meteo de fenomene periculoase (cod galben de vânt și avertizarea de avalanșă), din zonele înalte ale celor două drumuri (la peste 1600 de m altitudine), au făcut ca să fie impusă această restricție, cu care nu sunt de acord nici administratorul celor două drumuri (CJ Dâmbovița) și nici turiștii sau proprietarii de resorturi turistice din zonă, din motive lesne de înțeles.

Imagine

DJ 714 (31 decembrie 2019)- sursa foto facebook, Alex Calcan

În data de 1 ianuarie 2020, conform unor imagini suprinse de camerele de supraveghere ale unui hotel din zonă, vremea nu este din cele mai favorabile, în platoul Padina-Peștera. Este ceață, temperatura este de -7,5grade Celsius (ora 11.00), dar zăpada nu este însă în cantități impresionate și cel puțin în zonă (altitudine 1600 de m) , aceasat nu blochează drumul de acces.

Articolul precedentVideo| Cum se „fabrică” norii
Articolul următorCutremur în România, încă din prima zi din 2020. Cutremurul(3,4 grade) a fost simțit local (Buzău)