Un nou seism s-a produs în Vrancea, în nopatea de 15-16 octombrie. Cutremurul a avut o magnitudine de „doar” 2.8 grade și s-a produs la ora 1.15 minute.

Conform celor de la Institutul Național de Fizica Pământului (INFP):

  • Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite:
    In ziua de 16/10/2019 la ora 01:15:08(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea un cutremur cu magnitudinea 2.8 pe scara Richter, la adancimea de 67km.

  • Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Odobești(31km), Panciu(35km), Focșani(45km), Onești(45km), Mărășești(48km)

Foto- Statistică cutremure INFP

Cutremurul a fost unul de adâncime, așa cum sunt majoritatea celor produse în zona seismică Vrancea , iar din acest punct de vedere este unul considerat cu potențial periculos.

Magnitudinea însă ( de 2.8 grade, sub cea de 3,5 de la care sunt clasificate cutremurele periculoase) nu este una care să îngrijoreze, spun seismologii.

Cutremurul nu a fost resimțit decât local și nu a produs pagube. Nu mai puțin de 8 cutremure (cel mai puternic de 3,6 grade) au avut loc în zona Vrancea, doar în luna octombrie.

Cel mai puternic seism din 2019 a avut loc în data de 9 septembrie , în județul Buzău( zona seismică Vrancea) iar mișcarea tectonică a fost resimțită și în județul Dâmbovița.

Articolul precedentTârgoviște Triatlon – viteză, oină și rezistență, la Complexul Turistic de Natație
Articolul următorInteres enorm, în rândul târgoviștenilor, pentru meciul Chindia-FCSB. Se speră la un record de audiență