Cazul de encefalită acută cu virusul West Nile confirmat în comuna Crevedia a pus pe jar autoritățile din comuna învecinată Butimanu! Primarul Gabriel Dragnea a anunțat, vineri, că în localitatea Butimanu va avea loc o amplă acțiune suplimentară de dezinsecție.

Mai mult de atât, edilul îi îndeamnă pe cetățeni să respecte măsurile de prevenție.

”Luând în considerare faptul că în imediata vecinătate a comunei Butimanu (la Crevedia), s-a înregistrat un caz confirmat de encefalită acută cu virusul West Nile, infectarea provenind de la o înțepătură de țânțar, și având mereu în prim-plan siguranța dumneavoastră, am decis ca să procedăm la o acțiune de dezinsecție suplimentară, tocmai pentru a preveni apariția acestei boli și în comuna noastră.

Suplimentar, vă rugăm să apelați la următoarele mijloace de prevenție:
-evitarea expunerii la contactul cu țânțarii prin purtarea de îmbrăcăminte care să acopere cât mai bine și cât mai în întregime pielea;
-utilizarea de produse repelente cu acțiune contra țânțarilor;
-prevenirea accesului țânțarilor în locuințe prin folosirea plaselor de protecție la nivelul ușilor și ferestrelor;
-desecarea bălților din jurul gospodăriilor, îndepărtarea recipientelor cu apă stătută, eliminarea apei din beciuri/subsoluri, deoarece locurile unde stagnează apa sunt medii propice pentru înmulțirea țânțarilor”, a transmis edilul Gabriel Dragnea locuitorilor din comună.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorDâmboviţa. Un bărbat a decedat la Spitalul Judeţean Târgovişte după ce a fost victima unei agresiuni