În zona de munte a judeţelor Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Braşov, Alba, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu a fost în vigoare un cod galben de vânt, semnalîndu-se intensificări ale vântului care vor atinge 70 – 90 de kilometri pe oră.

Şi zona de litoral din Constanţa şi Tulcea a rămas, până la ora 19.00, sub cod galben de cânt, intensificările vântului atingând la rafală 55 – 60 de kilometri pe oră.

În plus, zona montană a judeţelor Mehedinţi, Vâlcea şi Gorj a intrat sub avertizare cod galben de viscol în vigoare până la ora 20.00, intensificările vântului ajungând la rafală de 70-80 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.800 de metri vor fi viteze, în general, de 80-90 de kilometri pe oră.

PROGNOZA METEO MIERCURI

În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în est, sud-est şi centru, unde mai ales ziua, pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mixte în Moldova, Dobrogea şi Transilvania şi mai ales ploi şi lapoviţã în Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali unde va mai depãşi la rafalã 70…80 km/h, spulberând zãpada, iar la cote mai reduse, local în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între -7 şi 0 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei pânã spre -10 grade.

 

Articolul precedentDâmbovița. Mediul antreprenorial a înregistrat o creștere
Articolul următor„Paștele cailor” sărbătorit anul acesta în data de 16 martie, de bulgarii din Târgoviște